Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 18:29

Ο ”Ευκλής" περιόδευσε στα Θεσσαλικά Αγραφα

 

Ένα εντυπωσιακό τετραήμερο στα Θεσσαλικά Αγραφα, τέλος Απριλίου, πέρασαν οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας "Ο Ευκλής".

Το μέλος του συλλόγου Ευαγγελία Παυλοπούλου περιγράφει την εμπειρία:

«Όλη η φιλική παρέα του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας "Ο Ευκλής" ορειβατική και πεζοπορική συναντήσαμε και απολαύσαμε τις πιο ωραίες εικόνες της ανοιξιάτικης Φύσης....Τα χρώματα της ψυχής μας: Το γαλάζιο του Ουρανού και το κίτρινο του ηλιου στις βουνοκορφές, αλλά και το λευκό του χιονιού. Το καφέ, το γκρι, το μαύρο των βουνών, των φαραγγιών και της πέτρας. Το πράσινο, σε όλες τις αποχρώσεις του, στα ψηλά δέντρα και στην πλούσια βλάστηση του πυκνού δάσους. Το γαλαζοπράσινο της λίμνης Στεφανιάδας, άλλοτε άγριας με αέρα και άλλοτε ήρεμης και τα γάργαρα, ορμητικά νερά, στους καταρράκτες, στα φαράγγια και στα ρυάκια, κοντά στα γραφικά χωριουδάκια. Τα αγριολούλουδα σε όλα τα χρώματα...

Η ενέργεια και η ιστορικότητα της φιλόξενης Γης των Θεσσαλικών Αγράφων που πατήσαμε, μας έδωσε, ορειβατώντας και πεζοπορώντας, σωματική και ψυχική εφορία και δύναμη να συνεχίσουμε, με τον στόχο και την ελπίδα του "Όλο ψηλότερα ....στη ζωή μας"».

Το πλούσιο πρόγραμμα των 4ων ημερών περιελάμβανε: Πεζοπορία μέχρι τον καταρράκτη Σούδα, ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Αγράφων, την Καράβα στα 2.184 μ. υψόμετρο, γνωριμία με την λίμνη Λούτσα στα 1900 μ., επίσκεψη στην Ι. Μ. Σπηλιάς, πεζοπορία στο "Μονοπάτι των Προσκυνητών"  από την Μονή έως το καταπράσινο Λεοντίτο, καγιάκ στην λίμνη Στεφανιάδα, τέλος πεζοπορία στο μονοπάτι Α29 για αποθεραπεία μέσα στο πευκόφυτο βουνό στο χωριό Βασιλάδες και επίσκεψη στο ποτάμι Πλατανιάς.