Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 14:00

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση: “Προστατεύουμε την Μικρά Μαντίνεια από πυρκαγιές”

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Προστατεύουμε την Μικρά Μαντίνεια από πυρκαγιές” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της παραλιακής κοινότητας.

Στην εκδήλωση που θα συντονίσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Δρούγας, θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί με τους κατοίκους το σχέδιο “Ιόλαος” και το παράρτημά του σχετικά με την οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί προβολή των οδηγιών αυτοπροστασίας και προστασίας της περιουσίας και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και την Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας και είναι ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους της κοινότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις κοινότητες κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, στο πλαίσιο σειράς δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα πολιτικής προστασίας.