«H απόφαση των Τουρκικών Αρχών για την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ανήκον στην ανθρωπότητα», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για το εν λόγω θέμα.


Καταδικάζει απερίφραστα την ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα "συνεπακόλουθα αεροπορικά πλήγματα, τα οποία οδηγούν σε νέους θανάτους αμάχων αυξάνοντας ήδη τον τραγικό απολογισμό".

Μαζί με τις αργίες του Πάσχα, περνάνε και οι ξέγνοιαστες μέρες για τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε την πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» στο λιμάνι της Μεγίστης και στη συνέχεια συμμετείχε στο πασχαλινό γεύμα στο στρατόπεδο της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Μεγίστης.

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους όσοι πήραν το 2023 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Οι ξένες άμεσες επενδύσεις (ΞΑΕ) στην Ελλάδα σημείωσαν μεγάλη αύξηση την τελευταία τριετία σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ (FDI in Figures).

Δύο καλά νέα για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας καταφθάνουν τις τελευταίες μέρες σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.

Τρία εργαλεία σύγκρισης τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου έχει θέσει στη διάθεση των καταναλωτών η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, παρέχοντας τη δυνατότητα τόσο για εξατομικευμένες συγκρίσεις (ανάλογα με το προφίλ της κατανάλωσης, το είδος της παροχής κλπ.) όσο και για συνολική εποπτεία των τιμολογίων που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στο Βροντάδο της Χίου.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, η σπουδαία ηθοποιός και σεναριογράφος Αννα Παναγιωτοπούλου.

 

 

Με ένα μουσικό διήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή, το «Indie Playground Festival vol.2», που θα φιλοξενηθεί στις 1 και 2 Ιουνίου, στον χώρο Playground 260 (πίσω από την Πειραιώς 260), υποδέχεται το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η εικονογραφημένη μουσικοποιητική συλλογή της Ρένας Αθανασοπούλου με τίτλο «Τάσεις φυγής σε παράλληλο σύμπαν» θα παρουσιαστεί στην Αθήνα σε δύο μοναδικές μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις με εξαιρετικούς συμμετέχοντες στο πάνελ και το καλλιτεχνικό μέρος.

 

Σε θέση εκλογικής μάχης μπαίνουν κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα του Πάσχα.

 

Έχει ξεκινήσει από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική με την κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ξεκινάει από σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα.

Την Τρίτη η μέρα δε θα είναι ηλιόλουστη, καθώς περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, αλλά θα είναι μια πιο ζεστή μέρα, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει.

Η TCL ανακοίνωσε την έναρξη της διαθεσιμότητας ενός ακόμη smartphone της "50 Series" στην Ελληνική αγορά, του TCL 505. Αποτελεί ένα από τα προσιτά μοντέλα, σχεδιασμένο για να προσφέρει ανώτερη ποιότητα οθόνης και βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήστη.

Νέα δράση αναλαμβάνει ο Ψηφιακός Βοηθός -«mAigov», η πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, που πλέον με τη συναίνεση του χρήστη κινητού τηλεφώνου στην πλατφόρμα gov.gr μπορεί να εκδίδει και να αποστέλλει σε πραγματικό χρόνο στην προσωπική θυρίδα του πολίτη, το πιστοποιητικό της Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα κατά των κοινωνικών δικτύων Facebook και Instagram για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούν την υποχρεώσεις τους στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου, την ώρα που εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την Ρωσία.

 

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει πλήθος αλλαγών στις ζωές μας. Είναι ένας τομέας που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την αυτοκίνηση. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, καθώς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην οδήγηση και πολλές φορές βγάζει από τη δύσκολη στιγμή τον οδηγό.

Ομαδική αγωγή κατά της AstraZeneca κατέθεσαν πολίτες στη Βρετανία, μετά τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιό της προκάλεσε θάνατο και σοβαρούς τραυματισμούς σε δεκάδες ανθρώπους.

 

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη μορφή καρκίνου, ύστερα από τον προστάτη στους άντρες και τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες. Ταυτόχρονα όμως, κατέχει και την πρωτιά ως ο πιο θανατηφόρος καρκίνος και για τα δύο φύλα, παγκοσμίως, με κυριότερη αιτία το κάπνισμα.

Υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ  για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας.

 

Την αποχή διαρκείας που ξεκινούν οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί μετά το Πάσχα στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.