Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 17:00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σακχαρώδη διαβήτη

Η Σπάρτη είναι ο δεύτερος σταθμός του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους, το οποίο υλοποιεί σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Είχε προηγηθεί αυτό στην πόλη της Καλαμάτας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει επιστημονικές διημερίδες και διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια, υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Επιχορήγηση για την ανάπτυξη προτύπου μοντέλου ποιότητας στην αγωγή υγείας, αυτοφροντίδα - μακροχρόνια φροντίδα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη», το οποίο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η επιστημονική διημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ευάγγελου Φιλιππόπουλου», στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης, επί της οδού Λυκούργου 135.

Ακολουθεί στις 3 και 4 Μαρτίου η επιστημονική διημερίδα στην πόλη της Τρίπολης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και θα υλοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημήτρη Μητρόπουλου», στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, επί της οδού Παπαναστασίου 25.

Οι ημερομηνίες των διήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.