Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 20:26

Μεσσηνία: Πώς δρούσε το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης με αρχηγό κρατούμενο του Κορυδαλλού

 

Τέλος στη δράση ακόμα μίας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη προς 100 ευρώ το γραμ. σε κλειστό κύκλο πελατών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή του νομού έβαλε έπειτα από ενδελεχή έρευνα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας το μεσημέρι της Τετάρτης μια 40χρονη Αλβανίδα και έναν 42χρονο Έλληνα.

Την οργάνωση φέρεται να διηύθυνε μέσα από το κελί του ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία του 47χρονου “Αμερικάνου” ή “Gus”, φέτος στις 20 Ιανουαρίου, στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος στην Καλαμάτα. Το σχέδιο του 38χρονου Αλβανού προφυλακισθέντα για να διακινεί κοκαΐνη από τη φυλακή χωρίς να τραβά υποψίες, ήταν απλό: Στρατολόγησε την 40χρονη σύζυγό του και έναν ακόμα έμπιστό τους Έλληνα, ο οποίος με έδρα την Καλαμάτα διακινούσε σε κλειστό κύκλο αγοραστών τις ποσότητες κοκαΐνης που προμηθευόταν από την 40χρονη στη Θούρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι των Αλβανών είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές για διακίνηση κοκαΐνης, γι’ αυτό η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας τούς έθεσε σε παρακολούθηση αξιοποιώντας συνδυαστικά τεχνολογικά μέσα και μεθόδους φυσικής επιτήρησης. Έτσι, προέκυψε πως τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, ο 42χρονος Έλληνας συναντούσε την 40χρονη δια ζώσης περίπου ανά δεκαήμερο. Οι συναντήσεις αυτές ήταν ολιγόλεπτες και γίνονταν είτε στη Θούρια, είτε στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δυο τους έπαιρναν “ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης”, όπως να τηρούν έναν αυστηρό κώδικα εχεμύθειας διατηρώντας έναν περιορισμένο κύκλο αγοραστών και να συνομιλούν αποκλειστικά μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Επίσης, αυστηρή και περιορισμένη σε χρονική διάρκεια ήταν και η δια ζώσης επικοινωνία των δύο συλληφθέντων, που γινόταν κυρίως για την προμήθεια από την 40χρονη του 42χρονου με τις ποσότητες της κοκαΐνης.

 

ΦΙΞΑΚΙΑ ΣΤΗΝ… ΤΟΣΤΙΕΡΑ

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών προχώρησαν σε παράλληλες έρευνες στα σπίτια τους. Στο σπίτι του 42χρονου στην Καλαμάτα βρήκαν κρυμμένα στην… τοστιέρα 16 ισοβαρή φιξάκια κοκαΐνης, έτοιμα προς πώληση, συνολικού βάρους 16 γραμ., καθώς και 500 ευρώ σε μετρητά. Στο σπίτι της 40χρονης στη Θουρία, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης 3 ανισοβαρείς ποσότητες κοκαΐνης των 53,4 γραμ., των 22,4 γραμ. και των 22,1 γραμ. (σύνολο 97,9 γραμ.), μία ζυγαριά ακριβείας και 700 ευρώ.

Υπολογίζεται μάλιστα πως από την εγκληματική αυτή δράση τους, οι διακινητές θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Σήμερα, οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια Καλαμάτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους είναι για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και περιλαμβάνει τον 38χρονο Αλβανό έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ν.Κ.