Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 22:11

Αγροτικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Στο αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το ερχόμενο Σάββατο, συμμετέχει η Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει οργανωμένα με λεωφορεία. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, με το ακόλουθο πρόγραμμα: Από τη Μεσσήνη στις 22.00, από το μπλόκο. Από την Τρίπολη στις 23.15, από τον σταθμό του ΟΣΕ. Από την Αργολίδα στις 23.40, από τον κόμβο της Στέρνας. Από την Κόρινθο στις 00.30 του Σαββάτου, από το ΚΤΕΛ Ισθμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι αγρότες που μετέχουν στο συλλαλητήριο παλεύουν, μεταξύ άλλων, για: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους. Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.