Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 18:42

“Θάλπος – Ψυχική Υγεία”: Συνάντηση με γονείς παιδιών και εφήβων στο Κοπανάκι

 

Μια πράξη καλοσύνης ενισχύει τις κοινωνικές επαφές, καθώς βοηθά στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και μειώνει την “απόσταση” μεταξύ των ανθρώπων…

Έτσι με τη δράση #ΚάτιΚαλό και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης, ο φορέας “Θάλπος-Ψυχική Υγεία” και το δυναμικό των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Τριφυλίας #ThalposTrifylias βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Κοπανάκι. Εκεί, σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Γονέων, τα στελέχη του φορέα “Θάλπος” διοργάνωσαν ένα απόγευμα αφιερωμένο σε γονείς παιδιών και εφήβων.

Μέσα από αυτή τη συνάντηση δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για μια εκ του σύνεγγυς γνωριμία με το δυναμικό των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Τριφυλίας και δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες σκέψεις, εμπειρίες, προβληματισμούς και αισιοδοξία για το ρόλο των γονέων σήμερα. Επιπλέον, #ΚάτιΚαλό περίμενε τους συμμετέχοντες, το επιτραπέζιο #PlayAndLearnOnMentalHealth που έχει δημιουργήσει ο Φορέας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων σε ζητήματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, οι διακρίσεις, η αυτοεικόνα, η παραβατικότητα ανηλίκων κλπ., με ένα θετικό μήνυμα για τον κάθε ένα: «Να θυμάσαι να φροντίζεις και τον εαυτό σου!», «Η “διαφορετικότητα” σε κάνει “μοναδικό”!», «Όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζεις, δεν είσαι μόνος…».

 

#ΚάτιΚαλό ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ

Η 13η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2000 ως Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης (World Kindness Day) με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης (World Kindness Movement), που συσπειρώνει εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις - μέλη του Κινήματος. 

Στην ομάδα του #Θάλπος, κοινή επιδίωξη είναι η δημιουργία δράσεων που φέρουν ένα θετικό πρόσημο στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Έτσι, #ΚάτιΚαλό οργάνωσε το δυναμικό του Φορέα και φέτος στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης, θέλοντας να χαρίσει ένα χαμόγελο στους συνανθρώπους μας. Άλλωστε το πιστεύω του “Θάλπος-Ψυχική Υγεία” και των ανθρώπων του είναι ότι: “Η καλοσύνη, είναι μια στάση που μας υπενθυμίζει την σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς και η ανταμοιβή για τη γενναιοδωρία μέσω της προσφοράς έρχεται μόλις συνειδητοποιούμε και εμπράκτως, πόσο μεταδοτική και κινητήρια δύναμη είναι τελικά η καλοσύνη!”.

Ν.Κ.