Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 08:30

Τα Παιδικά Χωριά SOS για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

 

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτυπώνει το αίτημα όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν με ασφάλεια, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Τα Παιδικά Χωριά SOS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενισχύουν την ανάγκη για προστασία και ευαισθητοποίηση για τα  δικαιώματα του παιδιού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υλοποιώντας καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των παιδιών, με συντονισμένες εκδηλώσεις που διεξήχθησαν την περασμένη Δευτέρα από όλα τα προγράμματα του Οργανισμού στην Ελλάδα.

Στην Καλαμάτα, τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης διοργάνωσαν στην πλατεία Όθωνος την ανοιχτή στο κοινό ενημερωτική-ψυχαγωγική δράση “Έχω ζωή, έχω φωνή, έχω δικαιώματα”, εστιασμένη στα δικαιώματα του παιδιού. Τα παιδιά που συμμετείχαν δωρεάν, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τα δικά τους μηνύματα, να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να φυτέψουν βολβούς “ελπίδας”.

Ο σκοπός των δράσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της 20ης Νοεμβρίου ήταν να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν το ευρύτερο κοινό, καθώς και ομάδες πληθυσμού που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.

 

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τα Παιδικά Χωριά SOS με σύνθημα “γινόμαστε μέρος της αλλαγής που χρειάζονται τα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο”, δραστηριοποιούνται ενεργά για να διασφαλίσουν το δικαίωμα κάθε παιδιού σε ένα ασφαλές και φιλόξενο οικογενειακό περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματική υλοποίηση και υποστήριξη προγραμμάτων που προωθούν το θεσμό της Αναδοχής. Στο πλαίσιο αυτό, στις 20 Νοεμβρίου, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στηρίζοντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα του παιδιού, με εκδηλώσεις που περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση ημερίδων, παρουσιάσεις βιβλίου και εργαστηρίων, δράσεις ευαισθητοποίησης σε κεντρικές πλατείες, καθώς και ενημερώσεις σε Δημοτικά Σχολεία.

Ν.Κ.

 

* Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που θεσπίστηκε το 1954 από τα Ηνωμένα Έθνη και γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου, στόχο έχει την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δημιουργία των συνθηκών εκείνων που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα του κάθε παιδιού, όπως αυτά ορίζονται από τη διεθνή σύμβαση του ΟΗΕ.