Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 09:06

81 μετανάστες μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του λιμανιού Καλαμάτας - Συνελήφθησαν 2 Αιγύπτιοι

Στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας φιλοξενούνται από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 81 μετανάστες, οι περισσότεροι από την Αίγυπτο κι ανάμεσά τους 13 Πακιστανοί και 6 Σύροι, όλοι άντρες.

Η βάρκα που τους μετέφερε από τις ακτές της Λιβύης στην Ευρώπη, είχε εντοπιστεί την προηγούμενη μέρα από φορτηγό πλοίο ακινητοποιημένη σε διεθνή ύδατα, στην αιγυπτιακή περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση.

Το φορτηγό πλοίο, σημαίας Γαλλίας, προέβη στην περισυλλογή των μεταναστών και τούς μετέφερε στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Καλαμάτας, αφού προηγήθηκε συνεννόηση των Αιγυπτιακών Αρχών με το Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Με τη συνδρομή στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της πόλης, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λάντζα και βγήκαν στο λιμάνι, όπου με μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας και τη συνδρομή της ΠΕ Μεσσηνίας φιλοξενούνται στο χώρο των αποθηκών. Εκεί, από την πρώτη στιγμή όπως πάντα, βρέθηκαν οι νοσηλεύτριες και οι εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού, προσφέροντάς τους ιατρική φροντίδα και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζονταν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και ήδη έχουν συλληφθεί 2 Αιγύπτιοι, που φέρονται ως διακινητές.

Ν.Κ.