Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 07:51

Συγκέντρωση στην Καλαμάτα κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων (βίντεο)

 

Συγκέντρωση κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο φοιτητικών - εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Ο φοιτητής Κωνσταντίνος Τζιρτζής δήλωσε ότι “είμαστε υπέρ της δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής παιδείας. Θέλουμε πτυχία με αξία και όχι σε κορνίζα. Ο φοιτητής δεν είναι πελάτης. Προσπαθούν το πιο σημαντικό αγαθό για τον άνθρωπο να το εμπορευματοποιήσουν”.

Ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Κώστας Γαλιώτος ανέφερε ότι “η πιο καλή ενέργεια θα ήταν να στελεχώσουμε σωστά τα κρατικά πανεπιστήμια που έχουν μεγάλη αξία και υψηλές προδιαγραφές και να τα ενισχύσουμε και οικονομικά. Δεν θα προσφέρει κάτι το ιδιωτικό πανεπιστήμιο”.

Ο γ.γ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Θεόφιλος Παπαδόπουλος, αφού ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αντίκειται στο άρθρο 16 του Συντάγματος, παρατήρησε πως “είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης. Θέλουμε μόνιμη και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλη τη δημόσια εκπαίδευση”.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας Γρηγόρης Οικονομόπουλος επεσήμανε ότι “αν γίνει και αυτό, πέρα από το κόστος διαμονής, θα είναι και τα δίδακτρα και τα πανεπιστήμια θα γίνουν για λίγους. Αυτό που χρειάζεται, είναι χρηματοδότηση και αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας”.

Γ.Σ.