Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 08:10

Στην Καλαμάτα η παρουσίαση των φετινών Γαλάζιων Σημαιών

 

Την άλλη Παρασκευή 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα η παρουσίαση-αναγγελία των “Γαλάζιων Σημαιών 2024”, που αφορούν τις ακτές όλης της χώρας.

Για πρώτη φορά, όπως επισημαίνει ο δήμος, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει την εκδήλωση πανελλαδικής εμβέλειας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, στην οποία θα ανακηρυχθούν οι παραλίες και ακτές της χώρας μας που λαμβάνουν για φέτος “Γαλάζια Σημαία”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της άλλης Παρασκευής, στην παραλία πλησίον του ναού της Ανάστασης κι εκτός της επίσημης ανακήρυξης των ακτών, θα γίνουν και παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις - βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια με τη συμμετοχή σχολείων της πόλης, καθώς και επίδειξη ναυαγοσωστικής.

“Πρόκειται για ακόμα μια δράση εξωστρέφειας και πανελλαδικής προβολής της Καλαμάτας, που επιλέχθηκε ως ο τόπος για την παρουσίαση των φετινών Γαλάζιων Σημαιών”, επισήμανε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιλογή της Καλαμάτας, για την παρουσίαση των φετινών Γαλάζιων Σημαιών, “γεγονός που αποδεικνύει την καλή δουλειά που γίνεται στον τομέα του τουρισμού, των υποδομών, της προσβασιμότητας και της τουριστικής προβολής της μεσσηνιακής πρωτεύουσας”.