Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 18:42

Μεσσηνία: Εκκληση για αίμα για τους τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Εκκληση για έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των δεκάδων τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών απευθύνουν φορείς και στη Μεσσηνία.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καλεί σε έκτακτη αιμοδοσία για τις ανάγκες των τραυματιών στα Τέμπη, σήμερα και την Κυριακή. Οι έκτακτες αιμοδοσίες θα γίνουν σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Το αίμα θα αποσταλεί στο Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έκτακτες αιμοδοσίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι και αύριο και την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει και το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες  σε αίμα για τους τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα στα Tέμπη. Συγκεκριμένα, η συλλογή αίματος γίνεται: α) Στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας σήμερα και αύριο από τις 08.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. β) Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 

Στη διάθεση κάθε νοσοκομείου που έχει ανάγκη από αίμα για την περίθαλψη των τραυματιών από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη , θέτει την τράπεζα αίματος που διαθέτει ο Δήμος Τριφυλίας.

Αυτό τονίζει ο δήμαρχος Τριφυλίας σε σχετική του ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης επισημαίνει «Η Ελλάδα πενθεί, για τα θύματα της ανείπωτης σιδηροδρομικής τραγωδίας, στα Τέμπη.

Τα λόγια είναι φτωχά, για να περιγράψουν το μέγεθος του πόνου και της οδύνης.

Θερμά συλλυπητήρια, στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων.

Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση, σε όλους τους τραυματίες.

Δύναμη, σε εκείνους επιχειρούν στον τόπο του δυστυχήματος.

Μια προσευχή, για όσους «έφυγαν» τόσο άδικα.

Κι ακόμα μία, για όσους αγνοούνται, μέχρι και αυτήν την ώρα.

Με την ευχή. Τούτη η τραγωδία, να είναι η τελευταία!

Και φυσικά. Ο Δήμος Τριφυλίας θέτει στη διάθεση κάθε νοσοκομείου, για την περίθαλψη των τραυματιών, την τράπεζα αίματος που διαθέτει».

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για τις ανάγκες που υπάρχουν λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Η αιμοδοσία θα γίνει σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και όπως τονίζεται «δίνουμε αίμα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για τις έκτακτες ανάγκες των συνανθρώπων μας, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».