Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 08:50

Καλαμάτα: Ενημερωτική δράση για την υπέρταση από τον Ερυθρό Σταυρό

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού γιόρτασε το Σάββατο τη συμπλήρωση 146 χρόνων από την ίδρυση του οργανισμού με εθελοντική δράση κατά της υπέρτασης στην κεντρική αγορά της πόλης.

Στη δράση έλαβαν μέρος εθελόντριες του ΕΕΣ Καλαμάτας και οι νοσηλεύτριες του Τομέα Υγείας του Τμήματος, που έκαναν τις μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και έδιναν νοσηλευτικές οδηγίες.

Έτσι ο κόσμος που βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αγορά για τη λαϊκή και συμμετείχε είχε την ευκαιρία να μετρήσει την πίεσή του και να ενημερωθεί για το τι είναι η υπέρταση, τα 6 μέτρα πρόληψης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται στα φυλλάδια που μοίρασαν οι εθελόντριες.     

Η πρόεδρος του Τμήματος Κατερίνα Καρνούσκου-Γκόνου μιλώντας στην “Ε” αναφέρθηκε στους εθελοντές και το προσωπικό του ΕΕΣ, οι οποίοι προσφέρουν αδιάλειπτα επί 146 χρόνια τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς για να ενισχύσουν το κοινωνικό σύνολο. Σε ό,τι αφορά τη δράση του ΕΕΣ Καλαμάτας εξήγησε πως είχε στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις επιπτώσεις της αυξημένης αρτηριακής πίεσης, που μπορεί να μην προκαλεί εμφανή συμπτώματα, αλλά σταδιακά οδηγεί σε σοβαρές βλάβες στον οργανισμό. Αξίζει δε να σημειωθεί πως 1 στους 4 ενηλίκους είναι υπερτασικοί, ενώ το 40% των υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι.

Ν.Κ.