Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 07:56

Παράσταση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, καθηγητές - μέλη του Δ.Σ  η Α’ ΕΛΜΕ του νομού, για τη μονιμοποίηση όλων των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, τις αυξήσεις στους μισθούς τους και την κάλυψη κενών, των ελλείψεων καθηγητών σε σχολεία.

Η αντιπροσωπεία της Α’ ΕΛΜΕ παρέδωσε τα αιτήματά της και συνομίλησε γι’ αυτά με τον αναπληρωτή διευθυντή Βασίλη Κωνσταντόπουλο.

Για τα αιτήματα αυτά ενημέρωσαν σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Ενωσης Δημήτρης Σουρίλας, ο γραμματέας Θεόφιλος Παπαδόπουλος και η αντιπρόεδρος Χαρά Κιουρή.

Τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εκπαιδευτικών εξέφρασε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς.

Σε ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών επισημαίνεται ότι “είναι πραγματικά προκλητικό για τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν αλωνίσει εδώ και χρόνια από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να παραμένουν σε κατάσταση ομηρίας, αφού το υπουργείο δεν προχωρά στη μονιμοποίησή τους. Επιπλέον, εκβιάζονται με τον «μπαμπούλα» της αξιολόγησης”.

Για το θέμα των αυξήσεων των μισθών σημειώνεται πως “τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ βαπτίζουν το κρέας ψάρι και μιλάνε για... αυξήσεις μαμούθ στο δημόσιο, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να βγάλουμε το δεκαπενθήμερο. Οι αυξήσεις που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο μεταφράζονται σε 40 ευρώ το μήνα καθαρά στο χέρι για κάθε δημόσιο υπάλληλο, είναι σε μέσο όρο 5,53% κι απέχουν πολύ από το 16,65%, για να εξομοιωθούν με αυτές του ιδιωτικού τομέα”.

Το Δ.Σ. δηλώνει ότι “διεκδικούμε: Άμεση απόδοση δώρου Χριστουγέννων. Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η «παγωμένη» διετία 2016-2017. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του χαρατσιού 2% της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας». Πλήρη και ουσιαστική κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

* Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας που στήριξε την κινητοποίηση της Α’ ΕΛΜΕ μα ανακοίνωσή του καταδικάζει τη στάση του υπουργείου Παιδείας, που επιλέγει να «κρατά ομήρους» τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μην υπογράφοντας τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους ως δικαιούνται, αξιοποιώντας τον «μπαμπούλα» της αξιολόγησης”.