Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 15:33

“Κυψέλη” μάθησης στο Γυμνάσιο Πύλου

Τη δική του “κυψέλη” μάθησης, παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης δημιουργεί το Γυμνάσιο Πύλου προτρέποντας όλους μέσω των social media να στηρίξουν τη φιλόδοξη ενέργεια του σχολείου να διαμορφώσει ένα χώρο δημιουργικής απασχόλησης και επικοινωνίας, προσφέροντας στα παιδιά στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, αλλά και ευκαιρίες για να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές σχέσεις τους.

Με σύνθημα λοιπόν το “Διαβάζουμε και επιτρα-παίζουμε, ξεκολλάμε από την οθόνη του κινητού”, η “κυψέλη” του Γυμνασίου Πύλου ανοίγει τις πόρτες της στις μαθήτριες και στους μαθητές του, προσκαλώντας μας να επιλέξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή ένα βιβλίο, να το πακετάρουμε και να το στείλουμε στο σχολείο.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια άλλωστε είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ώστε να μάθουν τα παιδιά να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ τους, ενθαρρύνοντας τις πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπιδράσεις. Κι όπως τονίζει και η διαδικτυακή πρόσκληση του σχολείου, “σε έναν ψηφιακό κόσμο που απομακρύνει τα παιδιά από το να περνάνε ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους και η βίαιη συμπεριφορά των ανηλίκων παίρνει τρομακτικές διαστάσεις, προτείνουμε την εναλλακτική ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και λογοτεχνικά βιβλία”, καθώς, “το διάβασμα είναι για το μυαλό ό,τι η άσκηση για το σώμα”. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα οφέλη από την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων τόσο σε γνωστικό όσο και σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο είναι αναρίθμητα. Γι’ αυτό και το σχολείο στην “κυψέλη” του θέλει να ενθαρρύνει τα παιδιά να παίζουν επιτραπέζια και να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία, να περνούν ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους και πάνω απ' όλα να συνυπάρχουν σε ένα χώρο με κατανόηση και ανοχή, χωρίς εντάσεις και ανταγωνισμούς, χωρίς άγχος και απομόνωση.

Ν.Κ.

* Όσοι και όσες έχετε επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία σύγχρονης νεανικής λογοτεχνίας για εφήβους 12-15 ετών σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζεστε θα μπορούσατε, αν το επιθυμείτε, να τα προσφέρετε στην “κυψέλη” του Γυμνασίου Πύλου για να εμπλουτίσει τη συλλογή του.