Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 17:07

Οδηγίες για την αξιολόγηση μαθητών επαγγελματικών λυκείων

Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων στα ημερήσια και τα εσπερινά επαγγελματικά λύκεια, για το σχολικό έτος 2014-2015, απέστειλε στα σχολεία αυτά ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, παύει να ισχύει η επιλογή των θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων, καθώς τα θέματα θα ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα. 

Για την προαγωγή των μαθητών από την Α΄ και Β΄ τάξη ημερήσιου και από την Α΄ και Β΄ τάξη εσπερινού ΕΠΑΛ, απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον 9 και 5 δέκατα (9,5). 

Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα των Α΄ και Β΄ τάξεων ημερήσιου και Α΄ και Β΄ τάξεων εσπερινού επαγγελματικού λυκείου δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. 

Για τους μαθητές που φοίτησαν το σχολικό έτος 2013-2014 στην Α΄ τάξη ημερήσιου και εσπερινού ΕΠΑΛ, και το σχολικό έτος 2014-2015 φοιτούν στη Β΄ τάξη ημερήσιου και εσπερινού ΕΠΑΛ, ο γενικός βαθμός προαγωγής από τις τάξεις αυτές δεν θα προσμετράται στον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Τέλος, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προωθεί νομοθετική ρύθμιση για αλλαγή στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις (όσον αφορά τα μαθήματα γενικής παιδείας) και στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων ημερήσιου και Α΄ και Β΄ τάξεων εσπερινού επαγγελματικού λυκείου.