Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 19:16

Πεζοπορία με τον “Ευκλή” από την Αρχαία Μεσσήνη έως το Μαγγανιακό

Σε ένα ενδιαφέρον μονοπάτι από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, το ανακαινισμένο Ανδρομονάστηρο έως το ημιορεινό χωριό Μαγγανιακό θα εξορμήσουν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής''.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Επίσκεψη στην Αρκαδική Πύλη, στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης (370 π.Χ.). Θα περιηγηθούν ανάμεσα σε σειρές κιόνων, θα δουν το Ωδείο, το Στάδιο, το Γυμνάσιο, το Ασκληπιείο, το Μαυσωλείο, την Αγορά και τις κατοικίες.
-Πεζοπορία 8,6 χλμ. έως το Μαγγανιακό με ενδιάμεση στάση και επίσκεψη στο απόρθητο Ανδρομονάστηρο (τέλη 12ου με αρχές 13ου αιώνα). Βαθμός δυσκολίας Α΄, ώρες πορείας 3:30 (+/-). Το Μοναστήρι είναι Βυζαντινής εποχής. Σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε από τον Ανδρόνικο Β΄ Παλαιολόγο. Πρόσφατα αναστηλώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε απογευματινές ώρες στα τηλ. 27210 90627 και 697 425 2234 (Ελένη Οικονομοπούλου, πρόεδρος και διοργανώτρια εξορμήσεων).