Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 08:46

«Let’s do it Greece 2024»: Εθελοντικός καθαρισμός σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Στην καμπάνια καθαρισμού «Let’s do it Greece 2024» συμμετείχε χθες για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Καλαμάτας συντονίζοντας εθελοντικές δράσεις μέσα στην πόλη, αλλά και στη Βέργα, την Σπερχογεία, τα Λέικα και το πάρκο του Άρι στο φράγμα του Παμίσου.

Ο δήμος παρείχε επίσης τα αναγκαία υλικά και μέσα στους εθελοντές, εστιάζοντας τις προσπάθειες καθαρισμού από νωρίς το πρωί της Κυριακής σε μέρη όπως το μονοπάτι που συνδέει την Άνω και Κάτω Βέργα, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές και κεντρικούς δρόμους στις προαναφερόμενες κοινότητες, καθώς και στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας (από το ύψος του ΝΟΚ μέχρι την εκκλησία της Ανάστασης), το Πάρκο Σιδηροδρόμων της πόλης και το πάρκο Λιμενικού με τη συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας.

Επίσης στην προσπάθεια συμμετείχαν οι κατά τόπους Κοινότητες, σχολεία, φορείς και σύλλογοι, όπως το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Αθλητικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας “Παράδεισος”, το ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο-Οξυγόνο”, ο Σύλλογος Γυναικών “Η Αγία Κυριακή” και η Ομάδα Νέων Σπερχογείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεΐκων και ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου της ίδιας περιοχής, καθώς και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σημειώνει πως “αυτό που πρέπει να βγει από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) δράση είναι ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε ένα κοινό στόχο. Τη φροντίδα του τόπου μας. Φροντίζουμε το περιβάλλον αφήνοντας το θετικό μας αποτύπωμα. Γιατί η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους”.

Ν.Κ.