Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 15:07

“Η Διάπλαση” κυκλοφόρησε το περιοδικό της 

Κυκλοφόρησε εδώ και λίγες μέρες το περιοδικό “Διάπλαση και υγεία” από το γνωστό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “Διάπλαση/Diaplasis”, που βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για μία έγχρωμη, προσεγμένη τετραμηνιαία έκδοση, η οποία θα φτάσει στα χέρια των αναγνωστών δωρεάν, την ώρα της αναμονής τους σε ιατρεία, μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, φαρμακεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες. 

Στο πρώτο του τεύχος, φιλοξενούνται θέματα σχετικά με: τον ΕΟΠΥΥ και την κάλυψη των ασφαλισμένων, το έργο της διεπιστημονικής ομάδας της “Διάπλασης” πάνω στην αποκατάσταση των ασθενών, τα ρομποτικά μηχανήματα. Ακόμη, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Βάσω Μαράκα, δίνει πολλά σημαντικά στοιχεία σχετικά με την πάθηση και τους στόχους του Συλλόγου. 

Εκτός από την αρθρογραφία του περιοδικού, η οποία αγγίζει θέματα σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση, τη λογοθεραπεία και τη υδροθεραπεία, οι τελευταίες σελίδες περιλαμβάνουν ειδήσεις σχετικές με πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις, συμμετοχές της “Διάπλασης” σε συνέδρια και έρευνες. 

Πολύ σημαντική είναι η προτροπή της τελευταίας σελίδας, προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Το περιοδικό ... συνταγογραφεί “Αποκατάσταση και διακοπές” στην πόλη της Καλαμάτας, έτσι ώστε ο επισκέπτης να συνδυάσει το πρόγραμμα βελτίωσης της υγείας του, με τις ομορφιές της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Εν κατακλείδι, όσον αφορά το γνωμικό “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, η “Διάπλαση” φροντίζει για το σώμα και το περιοδικό “Διάπλαση και υγεία”... για το πνεύμα μας!