Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 19:55

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε το ΗΡΑ City Hotel (φωτογραφίες)

Το καινούργιο 4άστερο ξενοδοχείο ΗΡΑ City Hotel στο κέντρο της Καλαμάτας, στην αρχή της οδού Πολυχάρους, εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, παρουσία αρκετού κόσμου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της Mητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος συνεχάρη την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, που έδωσε νότα χαράς και αισιοδοξίας. Υπενθύμισε ότι εκεί ήταν τόπος χαράς (το μαιευτήριο ΗΡΑ), επισημαίνοντας πως “τα μωρά που έρχονταν στον κόσμο, έδιναν χαρά στους μεγάλους” και ευχήθηκε “να είναι καλορίζικο το νέο σας εγχείρημα”.

Ο ιδιοκτήτης της νέας μονάδας (μαζί με την Κατερίνα Γυφτέα) Γιάννης Κολοβός, πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, παρατήρησε ότι κινήθηκαν με γνώμονα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής και μίλησε για “το εγχείρημα να μετατρέψουμε σε ξενοδοχείο το ιστορικό κτήριο, τη μαιευτική κλινική ΗΡΑ που σκορπούσε χαρά, γι’ αυτό κρατήσαμε το όνομα”.

Σημείωσε ότι “η ιστορία μετατρέπεται σε 4άστερο ξενοδοχείο πόλης, ‘καταπράσινο’, ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης. Θα είμαστε πρεσβευτές του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας. Θέλουμε να επενδύσουμε στον τόπο”.

Ο Γ. Κολοβός ενημέρωσε ότι το ξενοδοχείο θα είναι φιλικό στο περιβάλλον και στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, πως έχουν επενδύσει στο μεσσηνιακό πρωινό, ότι θα υπάρχει εκθετήριο με όλα τα μεσσηνιακά προϊόντα και ο επισκέπτης θα δημιουργεί το καλάθι που θέλει να πάρει μαζί του δώρο στους φίλους του.

Ακόμα, το ΗΡΑ City Hotel διαθέτει μασάζ, υδρομασάζ και σάουνα.

Η Κατ. Γυφτέα, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο “που είναι εδώ και μας στηρίζει”.

Τα εγκαίνια συνοδεύτηκαν με πυροτεχνήματα, με μπουφέ και ξενάγηση στους χώρους του ξενοδοχείου.

Μεταξύ του κόσμου παρέστησαν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Γ.Σ.