Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 08:35

Καλαμάτα: Χαμόγελα στην Εστίαση από τα διαδοχικά τριήμερα - Παράγοντας το Καρναβάλι

Χαμόγελα άφησαν στην εστίαση της Καλαμάτας τα πρόσφατα τριήμερα της αποκριάς και της 25ης, μιας και η σημαντική πληρότητα που καταγράφτηκε στην φιλοξενία, είχε άμεστο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον καφέ, το φαγητό και το ποτό.

Τα δύο διαδοχικά τριήμερα έδωσαν ανάσα στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων την οποία όπως σχολίασαν επαγγελματίες την τρέχουσα εβδομάδα είχαν ανάγκη, δεδομένου πως το Πάσχα όπου η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα αναμένεται να έχει εκ νέου την τιμητική της φέτος αργεί χρονικά.

Στο κλίμα αυτό, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας, έκανε λόγο στην “Ε” για το καλύτερο τριήμερο των τελευταίων πέντε ετών σχετικά με αυτό της Καθαράς Δευτέρας, θυμίζοντας εικόνες του 2019. 

«Οι καταναλώσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες, μη θυμίζοντας εποχές προ πανδημίας, ωστόσο ήταν καλύτερες σε σχέση με πέρυσι» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως στο ίδιο πεδίο κινήθηκε σε γενικές γραμμές και το τριήμερο της 25ης. «Με την Καλαμάτα να είναι ασφαλής και κοντινός προορισμός από την Αθήνα, ενδείκνυται -όταν έχει σύμμαχο και τον καιρό- ως προορισμός μικρής διάρκειας κατά τη χειμερινή σεζόν, κάτι που φάνηκε στα πρόσφατα τριήμερα» συμπλήρωσε, παρατηρώντας πως ο θεσμός του καρναβαλιού έπαιξε καθοριστικό παράγοντα.

Η ΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Το 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι έδειξε στην πράξη πως επέστρεψε ανανεωμένο και με όρεξη για δράσεις και εκδηλώσεις, γεγονός που αποδείχτηκε μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή των καρναβαλιστών στις παρελάσεις. Στο ίδιο κλίμα, τα μέγιστα φέτος βοήθησαν και οι επιχειρήσεις της πόλης, μέσα από θεματικά events και υπαίθρια πάρτι  που κράτησαν τον παλμό του Καρναβαλιού, με κύρια παραδείγματα τους πεζόδρομους της Αμφείας και της Σφακτηρίας. Για τη συμβολή των επαγγελματιών στο θεσμό, ο Νίκος Μαλαπέτσας δήλωσε πως είναι πάγια τακτική του Συλλόγου, εκδηλώσεις όπως το καρναβάλι να έχουν επαφή με την κοινωνία και τις επιχειρήσεις και να μπαίνουν συλλογικότητες ενεργά στο “παιχνίδι”, βοηθώντας ανάλογα στην οργάνωση. Ο ίδιος στάθηκε στο φετινό παράδειγμα της Σφακτηρίας το οποίο κατά γενική ομολογία έκλεψε τις εντυπώσεις μέσα από τη συνεργασία των καταστημάτων εστίασης, κάτι που όπως είπε μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της Καλαμάτας, ούτως ώστε ο θεσμός να ενδυναμωθεί περαιτέρω, κερδίζοντας κι άλλους ενεργούς καρναβαλιστές στο μέλλον. 

«ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ»

Οσο για τη νέα επιχειρηματική κίνηση του προέδρου του ΣΚΕΑΚ σε συνεργασία με άλλους τρεις επιχειρηματίες, την οποία έκανε γνωστή πρόσφατα μέσα από τα social media, αυτή θα αφορά τη δημιουργία ενός νέου all day cafe bar στο Ιστορικό Κέντρο, με σεβασμό και αγάπη όπως έγραψε για την ξεχωριστή αυτή «γειτονιά» της πόλης,

Πρόκειται άλλωστε για μια περιοχή της Καλαμάτας που ανεβαίνει συνεχώς επενδυτικά στο κομμάτι της εστίασης και της διασκέδασης, όντας μια σταθερή επιλογή για έξοδο ανεξαρτήτως εποχής. Με τη γραφικότητα που το διακρίνει, «παντρεύοντας» θα έλεγε κανείς το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τα τελευταία χρόνια η περιοχή αποκτά νέες προτάσεις για ντόπιους και επισκέπτες, με επαγγελματίες της Καλαμάτας να εστιάζουν σε αυτή, προκύπτοντας από το ξέσπασμα της πανδημίας και έπειτα σταδιακά νέες “αφίξεις” στον κλάδο.

«Θεωρώ πως είναι μια αδικημένη περιοχή, καθώς η πλειοψηφία του κόσμου που έρχεται στην Καλαμάτα τείνει αρχικά στο παραλιακό μέτωπο, μιας και η θάλασσα είναι ταυτισμένη με την πόλη. Ωστόσο, έχουμε ένα από τα καλύτερα Ιστορικά Κέντρα της χώρας, κάτι που έχει τονιστεί από επισκέπτες, νομίζοντας κάποιος πως βρίσκεται σε περιοχές όπως η Πλάκα ή το Μοναστηράκι. Το γεγονός αυτό έτσι, δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί ανάλογα, σκηνικό που προφανώς και μπορεί να αλλάξει» κατέληξε.