Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 11:41

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Λιγότερες πτήσεις, λιγότερες ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Αισθητά μειωμένα είναι τα πράγματα, όσον αφορά τις κρατήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, τη φετινή περίοδο του Πάσχα στη Μεσσηνία, από τις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωσταντακόπουλος”.

Αιτία, όπως σημειώνουν εκπρόσωποι εταιρειών, είναι οι λιγότερες πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί φέτος στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και ιδιαίτερα η διακοπή των πτήσεων της εταιρείας Condor, που έφερνε αρκετό κόσμο από τη Γερμανία.

Ωστόσο, για την καλοκαιρινή περίοδο εκφράζεται η άποψη και η αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, αν και δεν λείπει η ανησυχία και ο προβληματισμός.

Ειδικότερα, από την εταιρεία Messiniacar (βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο), ο υπεύθυνος Θανάσης Σίμος μας είπε ότι έχουν ξεκινήσει από την 1η Απριλίου κι έρχονται Γερμανοί, Αγγλοι, Ολλανδοί και λίγοι Σουηδοί. Παρατήρησε ότι “έχει μια μικρή κίνηση, μπαίνουμε ξανά στα δεδομένα του 2019” και διευκρίνισε: “Ομως, καμιά σχέση με πέρσι, που ήταν μετά τον Covid και γινόταν ...κόλαση. Εναι μουδιασμένη η αγορά, είναι σφιχτά τα πράγματα. Είναι μειωμένες οι τιμές, οι ξένοι επισκέπτες προσπαθούν να βρουν φθηνότερες τιμές. Δεν είναι  όπως το 2019, στο ζήτημα των τιμών. Απευθυνόμαστε σε τουρίστες μέσου οικονομικού επιπέδου”.

Επεσήμανε ότι “έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι είναι μειωμένες οι πτήσεις, έχουν ακριβύνει τα αεροπορικά εισιτήρια” και πρόσθεσε πως “θα είναι περίεργη η χρονιά. Φαίνεται να υπάρχει μια δυσπραγία, ένα μούδιασμα”.

Ο Κώστας Ηλιόπουλος, υπεύθυνος της εταιρείας Kalamata Park and Fly (δίπλα στο αεροδρόμιο), παρατήρησε πως “είναι πεσμένα τα πράγματα. Φταίνε οι λιγότερες πτήσεις που πραγματοποιούνται και το γεγονός πως σταμάτησε η αεροπορική εταιρεία Condor, που ήταν βασικός μεταφορέας μας από τη Γερμανία, η οποία είναι η δεύτερη χώρα για μας σε αφίξεις”. Αναφέρθηκε, ακόμα, σε διακοπές πτήσεων από την Ιταλία κι εξέφρασε την ανησυχία του για τις προβλέψεις της φετινής τουριστικής περιόδου.

Εκπρόσωπος της Enterprise (βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο) μας είπε ότι “δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση, επειδή το αεροδρόμιο δεν έχει πολλές πτήσεις” κι εξήγησε: “Δεν έχει πτήσεις η Condor που με χαμηλό μπάτζετ έφερνε αρκετό κόσμο από Γερμανία. Θα είναι λιγότερα τα αεροπλάνα από Γερμανία και αυτό δεν είναι καλό”.

Εκτίμησε, ωστόσο, πως  “μετά την 1η Μαΐου θα βελτιωθούν τα πράγματα και το καλοκαίρι θα είναι ακόμα καλύτερα”.

Εκπρόσωπος της Cartrac (βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο) μας ενημέρωσε ότι “είναι δειλά, μουδιασμένα τα πράγματα. Οχι όπως πέρσι που ήταν καλύτερα” κι εκτίμησε πως η σεζόν θα είναι καλύτερη, από τα μέσα Ιουνίου”. Εξήγησε ότι “έχει μετρήσει το γεγονός ότι έχουν κόψει πτήσεις” και πρόσθεσε: “Κάνουν λάθος που κλείνουν το αεροδρόμιο και δεν έχει πτήσεις από το εξωτερικό και το υπόλοιπο διάστημα. Τα πάντα είναι το αεροδρόμιο, αυτό ρυθμίζει την κίνηση. Αν δεν σταματούσαν οι πτήσεις, θα ήταν καλύτερα”.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Sixt (βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο) μας ανέφερε ότι “λίγα πράγματα έχουμε μέχρι τώρα όσον αφορά τις κρατήσεις, μπορεί να βελτιωθούν την τελευταία στιγμή”.

Εκπρόσωπος της εταιρείας “Σταυριανός” στην Καλαμάτα μας είπε ότι “δεν έχει καλή εικόνα αυτή την περίοδο η περιοχή, γιατί δεν έχει πολλές πτήσεις” και συμπλήρωσε: “Πέρσι η Καλαμάτα είχε περισσότερες πτήσεις και ήταν φανερά καλύτερη η κίνηση. Για τη φετινή σεζόν, ακόμα, δεν είναι ξεκάθαρη η εικόνα των πτήσεων”.

Αντίθετα, στη Μάνη, εκπρόσωπος της εταιρείας Mani Cars μας είπε ότι “τα πράγματα είναι καλύτερα από πέρσι στην περιοχή μας και για το Πάσχα και για το καλοκαίρι. Είναι καλύτερη η κίνηση”.