Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 09:21

Κίνδυνος διακοπής της σύνδεσης με Θεσσαλονίκη - Καμία αεροπορική εταιρεία δεν κατέθεσε προσφορά

 

Ο κίνδυνος διακοπής της αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα είναι κάτι παραπάνω από ορατός αφού καμία εταιρεία δεν κατάθεσε προσφορά στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές.

Προσφορά δεν κατατέθηκε και για τις γραμμές Ιωάννινα – Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη Κέρκυρα ενώ αντιθέτως κατατέθηκαν προσφορές για έξι επιπλέον άγονες γραμμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα αλλά κηρύχτηκε άγονος επειδή δεν κατατέθηκε προσφορά. Για αυτό έγινε νέος διαγωνισμός  μόνο για τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα. Τελικώς όμως δεν κατατέθηκε προσφορά ούτε για τη γραμμή Θεσσαλονίκη  - Καλαμάτα και για αυτό υπάρχει άμεσος κίνδυνος διακοπής των δρομολογίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του  metaforespress.gr, «στη SKY express φαίνεται ότι οδεύουν 4 άγονες γραμμές και 2 στην Olympic Air 2.

Στη SKY express οδεύουν οι ακόλουθες γραμμές:

Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά,

Κέρκυρα – Άκτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος,

Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ρόδος,

Ρόδος – Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια, οι οποίες θα ανατεθούν για χρονικό διάστημα από 01 -11 – 2023 έως 30 – 10 – 2027.

Στην Olympic Air οδεύουν οι γραμμές:

Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία,

Ρόδος – Καστελόριζο, οι οποίες θα ανατεθούν για χρονικό διάστημα από 01 -11 – 2023 έως 30 – 10 – 2027.

Πλέον, οι μόνες γραμμές, οι οποίες είναι «μετέωρες» είναι οι εξής: Ιωάννινα – Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα στις οποίες δεν κατατέθηκε καμία προσφορά».

Θ.Λ.