Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 08:28

Παρίσι – Καλαμάτα από 6 Ιουλίου

 

Ανακοινώθηκε χθες και επισήμως από την Air France η πτήση με αεροσκάφος Α319 που θα συνδέει την Καλαμάτα με το Παρίσι (αεροδρόμιο Charles de Gaulle) κάθε Σάββατο από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Η πτήση από Παρίσι θα αναχωρεί στις 8.10 το πρωί και η πτήση από Καλαμάτα στις 1.30 μ.μ.

Η αεροπορική εταιρεία ταξιδεύει πλέον σε 189 προορισμούς σε 74 χώρες, βάζει νέα δρομολόγια από το Παρίσι-Charles de Gaulle και προς Φοίνιξ (ΗΠΑ), Βερόνα, (Ιταλία) και Narvik-Lofoten (Νορβηγία).

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική. Συγκεκριμένα:

Επαναφέρει τις πτήσεις προς τη Μινεάπολη (Μινεσότα), με μια καθημερινή πτήση.

Εγκαινιάζει μια νέα απευθείας πτήση μεταξύ Παρισιού – Charles de Gaulle και Φοίνιξ (Αριζόνα), τρεις φορές την εβδομάδα με αεροσκάφη Boeing 787-9.

Επεκτείνει την απ’ ευθείας σύνδεση με το Raleigh-Durham (Βόρεια Καρολίνα) που εγκαινιάστηκε τον χειμώνα του 2023, και αυξάνει τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων στις 7, από 3 που ήταν την χειμερινή περίοδο.

Κατά την περίοδο του Φεστιβάλ των Καννών, η Air France θα έχει δύο ειδικές πτήσεις μεταξύ Los Angeles (ΗΠΑ) και Νίκαιας (Γαλλία), με Airbus A350-900s εξοπλισμένα με τις πιο σύγχρονες καμπίνες. Αυτό το καλοκαίρι η Air France θα πετάει προς τις ΗΠΑ περισσότερες από 210 φορές την εβδομάδα, εξυπηρετώντας συνολικά συνολικά 17 προορισμούς. Θα προσφέρει επίσης σχεδόν 60 πτήσεις προς 5 πόλεις στον Καναδά.

Παράλληλα με τη διεύρυνση του δικτύου της στη Βόρεια Αμερική, τα πλάνα της εταιρείας για το καλοκαίρι του 2024 περιλαμβάνουν επίσης:

Ανάπτυξη της καθημερινής σύνδεσης με το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) από το Παρίσι-Charles de Gaulle που εγκαινίασε τον χειμώνα του 2023 και μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Επανέναρξη της απευθείας πτήσης προς Νταρ Ες Σαλάμ (Τανζανία) που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2023, με 3 πτήσεις την εβδομάδα ως συνέχεια της Ζανζιβάρης.

Περισσότερες πτήσεις προς Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων 2 καθημερινών πτήσεων μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και Τόκιο-Haneda, και 4 πτήσεων την εβδομάδα προς Τόκιο-Narita.

Αυξημένη συχνότητα σε σημαντικά δρομολόγια στην Αφρική και τον Ινδικό Ωκεανό. Κοτονού (Μπενίν) και Ανταναναρίβου (Μαδαγασκάρη) θα συνδέονται με το Παρίσι πλέον με καθημερινές πτήσεις. Θα υπάρχουν επίσης δύο καθημερινές πτήσεις προς το Καμερούν, που θα μοιράζονται μεταξύ Γιαουντέ και Ντουάλα. Οι πτήσεις προς τα Μπραζαβίλ (Δημοκρατία του Κογκό) θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Airbus A350-900.

Η συνολική χωρητικότητα της εταιρείας στους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων αυξάνεται κατά 9% σε σχέση με το 2023.