Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 18:33

Γεώτρηση του ΓΟΕΒ για ύδρευση του Δεσύλλα 

Την αρδευτική γεώτρηση του ΓΟΕΒ στο Δεσύλλα, η οποία δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή, προτίθεται να ζητήσει από τον εν λόγω Οργανισμό ο Δήμος Οιχαλίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει ως εναλλακτική λύση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υδροδότησης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε ομόφωνα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως δήλωσε στην “Ε” ο αντιδήμαρχος Στάθης Τασιόπουλος, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη γεώτρηση θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το Δεσύλλα, στο οποίο έχει στερέψει η γεώτρηση η οποία υδροδοτούσε το χωριό.

Ο δήμος, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, αναλαμβάνει να επαναλειτουργήσει -και στο εξής να συντηρεί ο ίδιος- την εν λόγω γεώτρηση, προκειμένου να μπορεί να την χρησιμοποιήσει και για υδρευτικές ανάγκες, σε περίπτωση μη επάρκειας του νερού στο Δεσύλλα.

Ο Στ. Τασιόπουλος εξήγησε ότι ήδη από το 2011, ο Δήμος Οιχαλίας είχε αιτηθεί προς τον ΓΟΕΒ την προσωρινή παραχώρηση αρδευτικών γεωτρήσεων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει προβλήματα υδροδότησης σε ορισμένα από τα χωριά του, με τον Οργανισμό να συναινεί στο αίτημα και να τις παραχωρεί προσωρινά -για το 2012 και το 2013. Ο δήμος επανήλθε το 2013 με νέο αίτημα, για οριστική παραχώρηση, ενώ το 2015 ζήτησε να του παραχωρηθούν οριστικά οι αρδευτικές γεωτρήσεις στην Ανδανία, το Αγριλόβουνο και το Κατσαρού, ως εναλλακτικές λύσεις σε περιόδους που η υδροδότηση των πιο πάνω χωριών θα ήταν προβληματική.

Β.Γ.Μ.