Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 15:20

Στο Ταμείο Ανάκαμψης τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας;

Προϋπολογισμό 1,1 δισ. ευρώ έχουν τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ενδέχεται να χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ένταξή τους θα εξαρτηθεί από τη μελετητική ωριμότητα, καθώς τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το 2026.
Τα 3 ώριμα μελετητικά έργα που έχει επιλέξει το υπουργείο Υποδομών για να δημοπρατηθούν το 2021 είναι: η παράκαμψη Λαγκαδίων (90 εκ. ευρώ), τα αντιπλημμυρικά του Δήμου Καλαμάτας (80 εκ. ευρώ) και τα αντιπλημμυρικά Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων (40 εκ. ευρώ). Μπορούν επίσης να δημοπρατηθούν του χρόνου τα έργα "Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας" (67 εκ. ευρώ) και "Βελτίωσης υποδομών επαρχιακού δικτύου" (25 εκ. ευρώ).
Από τα έργα της Μεσσηνίας, μελετητικά ώριμη για δημοπράτηση το 2021 είναι η "Βελτίωση 3ης επαρχιακής οδού Τουλούπα Χάνια, διασταύρωση προς
Μεταξάδα και τεχνικά έργα στο ρέμα Καμπύρο" (15 εκ. ευρώ).
Στην Αρκαδία μελετητικά ώριμο έργο για να δημοπρατηθεί το 2021 είναι ο περιμετρικός της Τρίπολης (17 εκ. ευρώ).
Στην Κορινθία μπορούν να δημοπρατηθούν άμεσα τα αρδευτικά της Στυμφαλίας (7 εκ. ευρώ) και η εξωποτάμια λιμνοδεξαμενή Ξυλοκάστρου (20 εκ. ευρώ).
Στην Αργολίδα είναι ώριμο μελετητικά το Φράγμα Λεκάνης Ρόρου -
Τζερτζελιάς (55 εκ. ευρώ), η βελτίωση δικτύων άρδευσης στην περιοχή του ΤΟΕΒ Ασίνης - Δρεπάνου (10 εκ. ευρώ) και τα "Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας
ποταμού Ερασίνου" (2,5 εκ. ευρώ).
Το Καλό Νερό - Τσακώνα και διάφορα άλλα έργα έχουν μικρότερη μελετητική ωριμότητα και μπορούν να δημοπρατηθούν μετά το 2022.
Θ.Λ.