Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 09:04

Έμεινε στις υποσχέσεις το αστυνομικό μέγαρο Μεσσηνίας - Ανάδοχος για 5 κτήρια σε άλλες περιοχές

 

Στις υποσχέσεις έμεινε η κατασκευή νέου αστυνομικού μεγάρου στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας. 

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2022 ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε εξαγγείλει την κατασκευή αστυνομικού μεγάρου ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη συμφωνία της ΕΛ.ΑΣ. με τον ΟΑΕΔ για την παραχώρηση οικοπέδου 9 στρεμμάτων, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Η εξαγγελία είχε συνδεθεί με την ομιλία του υπουργού σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ στην Καλαμάτα  και  την παρουσία σε αυτή του Αντώνη Σαμαρά και είχε δοθεί η διάσταση ότι γίνεται «κατόπιν ενεργειών» του πρώην πρωθυπουργού. Στη συνέχεια έγιναν κάποιες διερευνητικές συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων αλλά έκτοτε το έργο έχει ξεχαστεί στις καλένδες των συναρμόδιων υπουργείων και των χρονοβόρων διαδικασιών.   Αυτό που δεν προχωρά όμως  στην Καλαμάτα - παρά το ενδιαφέρον και τις «υψηλές διασυνδέσεις» - γίνεται πράξη σε Πάτρα, Μέγαρα, Λευκάδα, Βέροια και Αλεξανδρούπολη.

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η κοινοπραξία  ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ ανακηρύχθηκε  προσωρινός ανάδοχος για το έργο που περιλαμβάνει 5 νέα αστυνομικά μέγαρα με ΣΔΙΤ. Το κόστος των κτιρίων είναι 70,43 εκατ. ευρώ.

Τα 5 αστυνομικά μέγαρα με ΣΔΙΤ θα είναι κτίρια που στόχο θα έχουν να ικανοποιούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία τους. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτουν χώρους προσωρινής κράτησης, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους φύλαξης πειστηρίων, αποθήκες όπλων, σκοπευτήρια ενώ παράλληλα θα λειτουργούν χώρος κυλικείου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσες εκπαίδευσης.

Τα κτίρια θα προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες και τους εργαζόμενους και θα συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών και προανακριτικών υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, επιλύεται το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. καθώς η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε νέα, σύγχρονα κτίρια με τους απαραίτητους χώρους και υποδομές θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για το σύνολο του προσωπικού που υπηρετούν σε αυτές.