Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 15:32

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Απόδοση τιμής στον Πέτρο Θέμελη

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, ξεκίνησε την Τετάρτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, η πρώτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε ότι ο θάνατος του Πέτρου Θέμελη αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Μίλησε επίσης για την αξία του ανασκαφικού του έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, όπως και για την προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους του εκλιπόντος τόσο ως αρχαιολόγου όσο και ως διορατικού ανθρώπου. Ο δήμαρχος προανήγγειλε μάλιστα ως πρόθεση της δημοτικής αρχής τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην μνήμη του αείμνηστου καθηγητή. Παράλληλα, υπενθύμισε στο Σώμα ότι με απόφαση που πάρθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις ή από τις πρώτες με τη νέα αυτοδιοικητική θητεία, θα επιλεχθεί ο κεντρικός δρόμος της πόλης της Μεσσήνης, που θα πάρει το όνομα του Πέτρου Θέμελη.

Μετά το δήμαρχο, το λόγο πήραν και άλλοι σύμβουλοι -οι οποίοι μίλησαν για την επαφή τους με τον αείμνηστο καθηγητή Αρχαιολογίας και ανασκαφέα της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και για τη σχέση του με τον τόπο και τους ανθρώπους της περιοχής.

Ν.Κ.