Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 08:08

Δώδεκα πύργοι ναυαγοσωστών στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

 

Δώδεκα πύργοι ναυαγοσωστών πρόκειται να τοποθετηθούν και να είναι σε ετοιμότητα και τη φετινή κολυμβητική περίοδο, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Καλαμάτας.

Δύο πύργοι θα λειτουργήσουν και πάλι φέτος, στην Ανατολική Παραλία της πόλης τον Μάιο, σε σημεία που συγκεντρώνουν λουόμενους από νωρίς.

Αυτά προβλέπονται στις τεχνικές προδιαγραφές και την κατάρτιση των όρων διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών του δήμου για το 2024, δαπάνης 342.356,87 ευρώ, που εγκρίθηκαν χθες στη Δημοτική Επιτροπή.

Οπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση, η ναυαγοσωστική κάλυψη στον Δήμο Καλαμάτας αφορά δύο περιόδους: α) Την χρονική περίοδο του Μαΐου, με 2 βάθρα στην Ανατολική Παραλία, “στην παραλία που εφάπτεται με την πόλη και στην οποία παρουσιάζεται χρήση της από τους λουόμενους και τον Μάιο, πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου”. β) Από 1η Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου με 12 βάθρα: 6 στην Ανατολική Παραλία, μήκους 2,2 χιλιομέτρων και από 2 στη Δυτική (στον Κορδία), μήκους 650 μέτρων, στο Αλμυρό, μήκους 530 μέτρων και στη Μικρή Μαντίνεια, μήκους 770 μέτρων.

Ακόμα, για πρώτη φορά προβλέπεται υπηρεσία ναυαγοσωστικής βοήθειας - εποπτείας (πεζής περιπολίας) της ακτής από τα “Βραχάκια” έως τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ (Ιούνιο - Σεπτέμβριο) και διεύρυνση ωραρίου της παρεχόμενης υπηρεσίας σε 4 ακτές της πόλης, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πριν από τις 10 το πρωί και μετά τις 6 το απόγευμα (είναι το υποχρεωτικό ωράριο).

Οπως έγινε γνωστό, το ποσό της φετινής δαπάνης είναι πιο μικρό κατά 5.500 ευρώ σε σχέση με την περσινή, γιατί “είναι φθηνότερα τα καύσιμα”, ενώ υπάρχει επιδότησή από το υπουργείο κατά 40% με 50%.

Γ.Σ.