Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 14:55

Καλαμάτα: Παρουσία Παναγιώτη Πικραμμένου στο Συνέδριο Ευρωπαίων Δικηγόρων  

 

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και με τη συμμετοχή περίπου 100 δικηγόρων από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Εσθονία, Λιθουανία, Τσεχία, Πολωνία, Σκωτία), ξεκίνησαν στην Καλαμάτα, το απόγευμα της Πέμπτης, οι εργασίες του 40ού Συνεδρίου του της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων - European Lawyers’ Association (ELA).

Η υποδοχή των συνέδρων έγινε στο ιστορικό Δημαρχείο, από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου φιλοξενούνται στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης έως και σήμερα Σάββατο.

Στο καλωσόρισμά του, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος παρατήρησε ότι “η επιλογή της Καλαμάτας για τη διεξαγωγή των εργασιών της 40ης γενικής σας συνέλευσης και του συνεδρίου σας, αποτελεί για εμάς μια σημαντική τιμή. Σε μία εποχή όπου τα πάντα αλλάζουν, όπου οι συνθήκες γίνονται ολοένα και δυσκολότερες, η νομική επιστήμη καλείται να δίνει απαντήσεις υπηρετώντας τις αρχές του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας. Εύχομαι σε όλους καλές εργασίες στο συνέδριό σας και καλή διαμονή στην πάντα φιλόξενη πόλη μας”.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, ο πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, εκδήλωσε τη χαρά του που βρίσκεται στην ιστορική πόλη της Καλαμάτας και πρόσθεσε: “Μία πόλη η οποία έχει ραγδαία οικονομική εξάπλωση τα τελευταία χρόνια και πρόοδο και αποτελεί πόλη παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της προόδου γίνεται και το συνέδριο των Ευρωπαίων δικηγόρων με θέματα που αγγίζουν την εποχή μας”.