Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 08:12

Από την Ψαρών ξεκινά η ανάπλαση κεντρικών δρόμων της Καλαμάτας (βίντεο)

 

Από την οδό Ψαρών, το βόρειο τμήμα Ξενοφώντος - Δημοσθένους, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα το  έργο της ανάπλασης οδών στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 6.877.080 ευρώ, που υλοποιείται με εργολαβία του δήμου, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οπως ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, το έργο στην Ψαρών θα γίνει έως τη Μακεδονίας, τετράγωνο - τετράγωνο και προβλέπει πέρα από την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, κυβόλιθους και δενδροφύτευση.

Σύμφωνα με την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, η παρέμβαση στην Ψαρών, αφορά τη φάση Γ, η χρονική διάρκεια της οποίας εκτιμάται στους 3 με 4 μήνες. Στη Φάση Γ.1 απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Ψαρών

μεταξύ Ξενοφώντος και Μακεδονίας. Στη Φάση Γ.2 ολικός αποκλεισμός του κόμβου Ψαρών - Δημοσθένους και εναλλακτική διαδρομή μέσω της οδού Αριστομένους. Στη Φάση Γ.3 ολικός αποκλεισμός του κόμβου Ψαρών - Σόλωνος και εναλλακτική διαδρομή μέσω των οδών Θεμιστοκλέους, Ξενοφώντος και Αριστομένους για τα όλα τα οχήματα (και λεωφορεία).

Το σημαντικό έργο της ανάπλασης οδών στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας θα υλοποιηθεί με έκπτωση 5,16%, με ανάδοχο την εταιρεία “Τεχνική Εργων A.E.”.