Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 08:30

Ξεκινά σήμερα η 11η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (βίντεο)

 

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, η 11η Ανθοκομική έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, η οποία και θα λειτουργήσει έως την Κυριακή 26 Μαΐου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 το βράδυ, στον χώρο μπροστά από το αναψυκτήριο.

Η Ανθοκομική Έκθεση θα ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή με τη μεγάλη ανθοκομική παρέλαση και πολλά χορευτικά.

Η Ανθοκομική που φέτος είναι αφιερωμένη στην ελληνική αυλή, θα προσφέρει για ακόμη μια χρονιά στο κοινό τη δυνατότητα να θαυμάσει και να αγοράσει ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, αλλά και εργαλεία και εφόδια, να λάβει πληροφορίες από ειδικούς για την φροντίδα του κήπου, να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς στο ανανεωμένο και πάντα φιλόξενο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Θα μετάσχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών.

Οι ώρες λειτουργίας της 11η Ανθοκομικής θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις, διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από τον δήμο. Ακόμα, μουσικές παραστάσεις, περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του δήμου, περίπτερα φορέων, διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τον δήμο και φορείς.

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφθούν το πάντα φιλόξενο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Γιάννης Λιοντήρης και ο εθελοντής Νίκος Κισκήρας.