Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 17:20

Δεν συμμετέχει η ΠΕΔ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της “Πελοπόννησος Α.Ε.”

"Δεν προτιθέμεθα να βάλουμε ούτε ένα ευρώ και δεν προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε μετοχές.

Προτείνουμε να πάρουν προνομιούχες μετοχές χωρίς ψήφο". Αυτό δήλωσε χθες από την Τρίπολη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ενωση Δήμων δεν πρόκειται να δώσει χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της “Πελοπόννησος ΑΕ” προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα της εταιρείας.
Ο κ. Καμπόσος ουσιαστικά ανακοίνωσε την απόφαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου που είχε συνεδριάσει νωρίτερα για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της “Πελοπόννησος ΑΕ”. Είπε ότι η ΠΕΔ θα διατηρήσει το 50% των μετοχών της εταιρείας και ότι η Περιφέρεια αν θέλει μπορεί να εκδώσει προνομιούχες μετοχές για την κάλυψη του ελλείμματος.
Μιλώντας για το έλλειμμα, ο κ. Καμπόσος είπε ότι δεν ξέρει αν είναι λογιστικό ή ταμειακό. Είπε ότι το ουσιαστικό ερώτημα είναι αν έγιναν τα έργα των προγραμματικών συμβάσεων, και υποστήριξε ότι τα χρήματα δεν χάθηκαν από το ταμείο.
Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Καμπόσος άφησε υπονοούμενα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της “Πελοπόννησος ΑΕ” λέγοντας: "Οποιος θέλει να διαταραχθεί το 50% θα λογοδοτήσει στο λαό. Μήπως θέλουν να κάνουν τίποτα κρυφά πράγματα; Γιατί αν θέλουν να κάνουν κρυφά πράγματα θα μας εκπαραθυρώσουν".