Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 20:38

Νίκας κατά ΥΠΑ για λειτουργία Αεροδρομίου Καλαμάτας

 

Βολές κατά της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την λειτουργία του αεροδρομίου της Καλαμάτας  εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σχολιάζοντας το απολογιστικό σημείωμα της διοίκησης του Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” για το 2024.

Ο κ. Νίκας κατηγορεί τη ΥΠΑ ότι δεν κάνει αυτό που πρέπει με συνέπεια η υποδομή του αερολιμένα να μην βρίσκεται στο οφειλόμενο επίπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι την φετινή ταξιδιωτική σεζόν στον Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”  καταγράφηκε μείωση 15,25% στις αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων ενώ πανελλαδικά σημειώθηκε διψήφιο ποσοστό αύξησης. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η απαλλοτρίωση των 50 στρεμμάτων και άρα είναι ανέφικτη η αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί όχι μόνο η σεζόν του 2024 αλλά και η σεζόν του 2025 καθώς οι αεροπορικές εταιρίες ήδη έχουν ξεκινήσει το προγραμματισμό της μεθεπόμενης χρονιάς

Ο κ. Νίκας δήλωσε “Μπορεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να εκφράζει ευχαριστίες για τη συνδρομή μας ως Περιφέρεια, αλλά από την πλευρά της η εν λόγω υπηρεσία δεν κάνει αυτό που πρέπει. Με συνέπεια, βεβαίως, να υπάρχουν τεράστια προβλήματα και η σημαντική υποδομή του αερολιμένα -και του αεροδρομίου- να μην βρίσκεται στο οφειλόμενο επίπεδο προκειμένου να προβάλει την περιοχή μας όπως θα έπρεπε”. Και πρόσθεσε “Η ΥΠΑ οφείλει να προγραμματίσει και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να είναι τουλάχιστον ευπρόσωπο το κτήριο του αερολιμένα”.

Θ.Λ.