Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 19:20

Αθανασόπουλος με Πτωχό για λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου

 

Η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το δήμο και πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την υλοποίηση κατασκευής της λιμνοδεξαμενής, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα καλύψει εκτός από τις ανάγκες πυροπροστασίας και τις ανάγκες άρδευσης της ελιάς Καλαμών στην ευρύτερη περιοχή του Τρικόρφου. Επίσης, “τέθηκαν θέματα που άπτονται του ευρύτερου χωροταξικού -περιβαλλοντικού σχεδιασμού και δόθηκε βαρύτητα στην οργανωμένη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για έργα τα οποία παρουσιάζουν μελετητική ωριμότητα και έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας ή των συναρμόδιων υπουργείων και αφορούν τους τομείς αναβάθμισης σχολικών κτιριακών υποδομών, αντιπλημμυρικών έργων, ύδρευσης-αποχέτευσης, βελτίωσης οδικών αξόνων, αθλητικών έργων και έργων πολιτισμού”, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής:

“Ο κ. Πτωχός, αντιμετώπισε θετικά τα θέματα που έθεσε ο κ. Αθανασόπουλος, εκτιμώντας πως η Δημοτική Αρχή έχει θέσει προτεραιότητες σε σωστή βάση. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα έργα θα προχωρήσουν καθώς έχουν γίνει προεργασίες, τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση με γνώμονα τη γενικότερη ανάπτυξη”.