Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 20:44

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Ζητεί διατήρηση των δικαστικών δομών

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» Δημήτρη Κουτσούλη εξέδωσε, κατά πλειοψηφία, απόφαση για την παραμονή ως έχουν και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Πελοπόννησο.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταθέσαν δικό τους ψήφισμα.
Με επιστολή του στην πρώτη τακτική συνεδρίασή του ΠεΣυΠ, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, ο κ. Κουτσούλης είχε θέσει το αίτημα για συζήτηση, κοινή στάση και στήριξη των Δικηγορικών Συλλόγων και των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, ώστε να μην ληφθούν αποφάσεις σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, καταργώντας ή «συγχωνεύοντας» Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία.
Ο κ. Κουτσούλης επεσήμανε: «Ό,τι κλείνει δεν ξανανοίγει στην Πελοπόννησο», από τη συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων έως τις ενοποιήσεις νοσοκομείων, με πρόσχημα την καλύτερη λειτουργία, και με αποτέλεσμα την διάλυσή τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης «οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν τις αντιδραστικές αλλαγές με την επιχειρούμενη αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του οποίου σχεδιάζεται η συγχώνευση και κατάργηση δικαστηρίων και αποτελεί ένα από τα πολλά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης».