Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 17:01

Ετοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τις εσωκομματικές εκλογές - Πού στήνονται κάλπες (βίντεο)

 

Κάλπες σε 11 πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας θα στηθούν, τελικά, την Κυριακή από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για την εκλογή του ή της νέας προέδρου του κόμματος.

Καταργήθηκε το εκλογικό κέντρο στο Βλαχόπουλο, ενώ στον Μελιγαλά η εσωκομματική εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο, στο πρώην Ειρηνοδικείο.

Αναλυτικά για την ψηφοφορία που θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα λήξει στις 8 το βράδυ, θα στηθούν κάλπες: Στην Καλαμάτα στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Στη Μεσσήνη στο Δημαρχείο. Στη Θουρία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στον Μελιγαλά στο Πνευματικό Κέντρο, πρώην Ειρηνοδικείο. Στην Κυπαρισσία στο Εργατικό Κέντρο. Στα Φιλιατρά στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημοτικό κατάστημα της πόλης. Στους Γαργαλιάνους στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στην Πύλο στο Δημαρχείο Πύλου - Νέστορος. Στην Κορώνη στο πρώην Δημαρχείο. Στην Καρδαμύλη στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης. Στη Χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

* Να υπενθυμίσουμε ότι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι η Εφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στηρίζει έμπρακτα τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, συγκεντρώνοντας στην  Καλαμάτα, την ημέρα της ψηφοφορίας, είδη πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος καλούνται να προσφέρουν μαντηλάκια, πάνες ενηλίκων - ανηλίκων, νερά, υγρά αντισηπτικά, χαρτικά, καθαριστικά, εντομοαπωθητικά, τρόφιμα μακράς διαρκείας, παπούτσια, παντόφλες (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση).

Εναλλακτικά, όποιος επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό της “Αλληλεγγύης για Όλους” για την αγορά ειδών: Τράπεζα: Εθνική. BIC: ETHNGR AA. Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82. IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882.

Όνομα Δικαιούχου: Ταμείο Στήριξης Πρωτοβουλιών και Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ένδειξη Θεσσαλία (είναι υποχρεωτικό).