Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 07:53

Αγροτικοί Σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων: Επιστολή σε Καιρίδη για εργάτες γης

 

Το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας σε όλη τη χώρα από την έλλειψη εργατών γης, επισημαίνουν σε κοινή τους επιστολή προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη, 16 αγροτικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Στη μακροσκελή επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Για το ζήτημα έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα οι παρακάτω αγροτικοί σύλλογοι από όλη την επικράτεια σας στέλνουμε τις προτάσεις που χρήζουν άμεσης ενσωμάτωσης στην ισχύουσα νομοθεσία.

Για την ουσιαστική όμως επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με αυτό το θέμα, επιβάλλεται παράλληλα η διευθέτηση και σε δευτερεύοντα -αλλά πολύ ουσιώδη- ζητήματα, όπως είναι: Η διαδικασία αιτήσεων στα κατά τόπους Τμήματα Αδειών Διαμονής (υπ. Εσωτερικών). Οι αναίτιες απορρίψεις αιτήσεων από τις πρεσβείες (υπ. Εξωτερικών). Μη επιστρεπτέα παράβολα. Επαναπροσδιορισμός προϋποθέσεων για απασχόληση ανέργων μέσω ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Η δαιδαλώδης και χρονοβόρα διαδικασία για έκδοση ΑΦΜ/ΑΜΚΑ/άδεια διαμονής (υπ. Οικονομικών, υπ. Εργασίας). Η κατά παρέκκλιση μετάκληση παράτυπα διαμενόντων. Και πάρα πολλά άλλα ζητήματα που ευθύνονται για τον Γολγοθά που βιώνει οποιοσδήποτε εργοδότης αναγκαστεί να αναζητήσει αυτή τη λύση για την εξεύρεση εργατικού προσωπικού…».

Κ.Μπ.