Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 09:03

“Παράθυρο” Σταϊκούρα για Πύργος – Τσακώνα μετά από σιωπή μηνών

 

“Παράθυρο” για ένταξη της κατασκευής του  αυτοκινητόδρομου Πύργος – Τσακώνα άνοιξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας την Τετάρτη σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς για την επέκταση του Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε ότι υπάρχει μελέτη που «τρέχει» ο παραχωρησιούχος ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση και να προχωρήσει. Κάτι που όπως άφησε να εννοηθεί θα επιταχυνθεί λόγω και της καλής εξέλιξης που έχουν τα έργα στο Πάτρα- Πύργος

Πρόκειται για κυβερνητική αναφορά στο συγκεκριμένο έργο μετά από σιωπή αρκετών μηνών κάτι που δείχνει οτι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις. Να σημειωθεί οτι είναι σε φάση ολοκλήρωσης οι μελέτες από την “Ολυμπία Οδό” και αναμένεται η παράδοσή τους στο υπουργείο.

Ο δρόμος από τον Πύργο προς την Τσακώνα συγκαταλέγεται στα έργα που «καίνε» την Πελοπόννησo μιας και εκτός από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, θα βελτιώσει τη σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία και θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στη Δυτική Μεσσηνία και την Ηλεία ενισχύοντας   τον τουρισμό  και την αγροτική παραγωγή.