Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 17:40

Η μουσικοαφηγηματική παράσταση «Πώς το τρίβουν το πιπέρι» στη Σπάρτη

 

Τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Πώς το τρίβουν το πιπέρι» από την Ομάδα Θεάτρου «Μαλαματένια Λόγια» θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, γιορτάζοντας την Αποκριά.

Η παράσταση, που απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικο κοινό, βασίζεται στο γνωστό ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι σήμα κατατεθέν κάθε αποκριάτικου γλεντιού. Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στο Δουργούτι της Αθήνας, μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Εκεί είχαν στήσει τα νοικοκυριά τους πολλοί Μικρασιάτες πρόσφυγες, αλλά και άλλοι εσωτερικοί μετανάστες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ενα βράδυ της Αποκριάς γείτονες μαζεύονται για «να κάνουν βεγγέρα» και αρχίζουν τα πιπεράτα ανέκδοτα και τις πικάντικες ιστορίες. Το γλέντι καλά κρατεί, μέχρι που μια μπόρα φέρνει ανακατέματα.

Σενάριο, καλλιτεχνική επιμέλεια και αφήγηση: Ανεζούλα Κατσιμπίρη, Βιολέτα Σολιδάκη, Μουσική: Κατερίνα Καραδήμα (λαούτο, μπαγλαμάς, τραγούδι), Νίκος Σαρηγιάννης (κιθάρα, τραγούδι), Χρήστος Φαναρίτης (κλαρίνο).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.