Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 20:55

Η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε τη γη της Μεσσηνίας (βίντεο-φωτογραφίες)

Τη γη της Μεσσηνίας φώτισε για μία ακόμα φορά το φως της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία μετά την αφή της το μεσημέρι της Τρίτης στην Αρχαία Ολυμπία διανυκτέρευσε το πρώτο βράδυ στην οικία του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στην Πύλο.

Πρώτος σταθμός της Φλόγας στη Μεσσηνία ήταν τα Φιλιατρά με λαμπαδηδρόμους τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Νίκο Λυμπερόπουλο και τον παραολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Θοδωρή Αλεξά.

Ακολούθως η Ολυμπιακή Φλόγα κατευθύνθηκε προς την Πύλο, όπου την μετέφεραν οι λαμπαδηδρόμοι Στάθης Κούβελας, Στάθης Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Αρβανίτης, Πέτρος Νικητόπουλος, Μάντα Δημητροπούλου και Κώστας Μουτζούρης και παρουσία πλήθους κόσμου έλαβε τη θέση της στον βωμό για την πρώτη διανυκτέρευση.

Σήμερα Τετάρτη η Φλόγα πέρασε από τη Μεθώνη, όπου τη μετέφερε με συγκίνηση ο Μεσσήνιος βετεράνος πολίστας Νίκος Ηλιόπουλος και πριν αφήσει πίσω της τη Μεσσηνία την υποδέχθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία Γκολφ, που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Navarino Hills στην Costa Navarino, όπου μάλιστα βρίσκονται τα πλησιέστερα στην Αρχαία Ολυμπία γήπεδα του αθλήματος.

Εκεί την Φλόγα μετέφερε ο απόφοιτος της Ακαδημίας Γκολφ της Costa Navarino και No1 Ελληνας γκολφερ αυτή τη στιγμή Χρήστος Πανταζίδης και την υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, η χάλκινη Ολυμπιονίκης ρυθμικής γυμναστικής το 2000 στο Σίδνει Κλέλια Πανταζή, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Ευγένιος Δενδρινός, όπως και νεαρά μέλη της ακαδημίας γκολφ της Costa Navarino.

Μετά από μία σύντομη τελετή με φόντο τον όρμο του Ναβαρίνου, τη Φλόγα παρέλαβε η λαμπαδηδρόμος Μαριτίνα Κατσιρούμπα από την ακαδημία γκολφ  και την οδήγησε στον κινητό βωμό για να πάρει τον δρόμο για τη Σπάρτη, την Τεγέα, την Τρίπολη, τις Μυκήνες, το Ναύπλιο, το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας (με λαμπαδηδρόμο τον αρχηγό της Εθνικής ποδοσφαίρου Τάσο Μπακασέτα) και από εκεί στον Πειραιά, όπου επρόκειτο να ταξιδέψει όλο το βράδυ με το πλοίο για το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Καστελλόριζου, και την Παρασκευή 26 Απριλίου από το Παναθηναϊκό Στάδιο θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές για να μεταφερθεί με το ιστιοφόρο “Belem” στο λιμάνι της Μασσαλίας και από εκεί σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας, καθώς και σε υπερπόντια γαλλικά εδάφη, όπως η Γουαδελούπη, η Γουιάνα, η Μαρτινίκα, η Γαλλική Πολυνησία, η Νέα Καληδονία και η Ρεϊνιόν με τελικό προορισμό φυσικά σε 99 ημέρες από σήμερα, στις 26 Ιουνίου, τον βωμό της στο Παρίσι.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΛΙΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗ

Αμέσως μετά το πέρασμα της Ολυπιακής Φλόγας από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία Γκολφ της Costa Navarino, αξιοσημείωτη ήταν η ομιλία της Κλέλιας Πανταζή με ακροατήριο μαθητές και μέλη αθλητικών συλλόγων από την Πυλία. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ το 2000 στη ρυθμική γυμναστική αναφέρθηκε στην πορεία της από το ξεκίνημα της έως και το ολυμπιακό βάθρο, την προσπάθεια στις προπονήσεις και τις θυσίες που χρειάστηκαν, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και τις συναθλήτριές της  που μαζί κατέκτησαν το ολυμπιακό μετάλλιο το 2000 στο ανσάμπλ, την Ειρήνη Αϊνδηλή, την Εύα Χριστοδούλου, τη Μαρία Γεωργάτου, τη Χαρά Καρυάμη, και την αείμνηστη Άννα Πολλάτου.

Η Κλέλια Πανταζή συνομίλησε με τα παιδιά, απάντησε σε ερωτήσεις τους, ενώ έστειλε και το δικό της μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και του φανατισμού, ενώ μιλώντας στην “Ε” στο περιθώριο της εκδήλωσης εμφανίστηκε εντυπωσιασμένη τόσο από τις ομορφιές της Πυλίας, όσο και από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Costa Navarino.