Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 17:22

Νέο βιβλίο του Ηλ. Μπιτσάνη: "Καλαμάτα όπως Δουνκέρκη - 80 χρόνια από την τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα"

Εκλεισαν πριν λίγες ημέρες τα 80 χρόνια από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα που ολοκληρώθηκε στην ηπειρωτική χώρα με τη μάχη της Καλαμάτας στις 28 Απριλίου 1941.

Παρουσιάζουμε σήμερα ένα βιβλίο γραμμένο για την άγνωστη αυτή ιστορία, που επιμελήθηκε ο Ηλίας Μπιτσάνης πρώην αρχισυντάκτης της “Ελευθερίας”.

Οπως ο ίδιος αναφέρει το εγχείρημα έγινε δυνατό χάρη στη βοήθεια του συνάδελφου Βασίλη Μπακόπουλου, ο οποίος επίσης έχει ασχοληθεί συστηματικά με το θέμα. Πρόκειται για μια συλλογή με κείμενα που περιλαμβάνουν πληροφορίες για τη μάχη και την επιχείρηση απομάκρυνσης αλλά και μνήμες καλαματιανών που έζησαν εκείνα τα γεγονότα και τα αποτύπωσαν σε γραπτά.

Είναι μια προσπάθεια προσέγγισης σε ένα θέμα που συνδέεται με την ιστορία της πόλης αλλά και χιλιάδων ανθρώπων και των συγγενών τους που βρέθηκαν εκείνες τις δραματικές ημέρες στην πόλη. Ανοιχτό σε συμπληρώσεις και προσθήκες που μπορεί να προκύψουν από την έρευνα και συζήτηση. Είναι μια προσφορά των φίλων και συναδέλφων που με χαρά στήριξε και προβάλει η “Ελευθερία”...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ