Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 18:59

“Αριες” απόψε στο Πολεμικό Μουσείο

Συναυλία με θέμα «Αριες στο Μουσείο» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Πολεμικό Μουσείου Καλαμάτας με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα αναλάβει η σοπράνο Μαριλένα Κυριακοπούλου και η πιανίστρια Σοφία Τσόγκα.

"Είμαστε υπερήφανοι που το Πολεμικό Μουσείο συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας το ρόλο του στην τοπική κοινωνία, θέλει ακριβώς το μουσείο μας, να αποτελέσει το επίκεντρο όχι μόνο για δράσεις και εκδηλώσεις ιστορικού περιεχομένου αλλά και πολιτισμικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Το μουσείο θα είναι ανοικτό με δωρεάν είσοδο για το κοινό σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν ποιοτική μουσική" ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Μουσείοy Λοχαγός Χρήστος Κορομηλάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εκδήλωση.
Η αναβάθμιση του Πολεμικού Μουσείου που λειτουργεί ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, περιλαμβάνει εκτός από διάφορα έργα συντήρησης καθώς και υποδομών επιθυμώντας να δημιουργηθεί και μια αίθουσα όπου θα φιλοξενούνται ανάλογες εκδηλώσεις και το χειμώνα.

Είπε επίσης ότι, σκοπός του μουσείου είναι να δίνει αφορμές ώστε να έρχονται οι επισκέπτες, Καλαματιανοί αλλά και όποιος άλλος βρίσκεται στην πόλη για να παρακολουθήσει μια εκδήλωση. “Είμαι σίγουρος ότι θα φύγουν ευχαριστημένοι όλοι όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν τη συναυλία ”,   συμπλήρωσε ο κ. Κορομηλάς.

Οπως είπε η πιανίστρια Σοφία Τσόγκα "το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με προκλασικά κομμάτια, θα περάσει σε κλασικά και αργότερα θα μπει σε πιο σύγχρονους συνθέτες, ελληνικό ρεπερτόριο, να είναι και πιο γνωστό και για τον κόσμο".

"Στόχος μας είναι να γίνουμε ένα με το κοινό και να μας ενώσει η μουσική", συμπλήρωσε η σοπράνο Μαριλένα Κυριακοπούλου με αφορμή την αποψινή εκδήλωση.

Κ.Δρ.