Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 16:45

Ιστορικοί από την Ουγγαρία επισκέφθηκαν τη Μεσσηνία

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το εκπαιδευτικό υλικό των Αρχαιολογικών Μουσείων Μεσσηνίας και Πύλου για σχολικές και ενήλικες ομάδες και τα οικογενειακά προγράμματα, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια των συζητήσεων που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο χώρο του μουσείου στην Καλαμάτα η αρχαιολόγος - μουσειολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Κατερίνα Τζαμουράνη με τις Kerenyi B. Eszter Bakonyi, ιστορικό και διευθύντρια στο Town Museum of Gödöllői Városi Múzeum στην Ουγγαρία και την Noémi Kovács εκπαιδευτικό από το ίδιο μουσείο, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Renewal of the adult learning programs of the Godollo City Museum based on Greek Museum examples”.

Η συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης διεξήχθη από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου, οπότε συζητήθηκαν τα παιδαγωγικά μέσα, οι μέθοδοι, οι στόχοι και ο τρόπος αξιολόγησής τους. Επίσης, οι επισκέπτριες από την Ουγγαρία ενημερώθηκαν για τις καλές πρακτικές και τις συνεργασίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με πολιτιστικούς φορείς και μουσεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως και για την αξιοποίηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης στα προγράμματα και τις δράσεις του μουσείου.

Την περασμένη Πέμπτη 9 του μήνα οι συμμετέχουσες στην παρουσίαση είχαν μάλιστα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Με χώμα, νερό και φωτιά… Πήλινες ιστορίες στο Αρχαιολογικό μουσείο Μεσσηνίας”, με αφορμή την περιήγηση στο μουσείο της Γ’ τάξης του 9ου Δημοτικού της πόλης και να βοηθήσουν στο εργαστήριο πηλού που ακολούθησε, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και γνώσεις.

Ν.Κ.