Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 08:48

Επισιτιστικά προγράμματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου: 12.522 οικογένειες βιώνουν ακραία φτώχεια

 

Περισσότερες από 12.000 οικογένειες και πάνω από 21.000 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπολογίζεται ότι βιώνουν ακραία φτώχεια και δικαιούνται στήριξης από επισιτιστικά προγράμματα.

Σε απόλυτους αριθμούς, όπως αυτοί προκύπτουν από τα στοιχεία των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας, συνολικά 12.522 οικογένειες και 21.339 άτομα χρήζουν παροχής επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας προκειμένου να καλύψουν βασικές ανάγκες διαβίωσής τους.

Μάλιστα, η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι έπειτα από σχετική πρόσκληση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης ύψους 28,171 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα εξασφαλίσει για 3 χρόνια τη διανομή τροφίμων και ειδών βασικών καθημερινών αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης στις οικογένειες και τα άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση ωφελούμενοι της εν λόγω ενέργειας “για την αντιμετώπιση της υλικής στέρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” θα είναι “οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς και άτομα και νοικοκυριά που βιώνουν ακραία φτώχεια και χρήζουν στήριξης, σύμφωνα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που καθορίζει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας”.

Η ενημέρωση των ωφελουμένων, η οργάνωση και η παρακολούθηση των διανομών τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) θα υλοποιηθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα, μέσω των κατά τόπους Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ανακοίνωση κλείνει με την υπόσχεση της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου ότι το εν λόγω πλέγμα δράσεων “θα συμπληρωθεί με την παράλληλη παροχή συνοδευτικών μέτρων, δηλαδή δράσεων που στοχεύουν στην υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων”.