Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 08:04

Χαρίτσης και Κούλογλου στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

 

“Οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Δεν είναι μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση. Βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες είναι στρατηγικής σημασίας”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη λαϊκή της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, μαζί με τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιο Κούλογλου, το πρωί του Σαββάτου.

Οι Αλ. Χαρίτσης και Στ. Κούλογλου συνομίλησαν με αγρότες - παραγωγούς και άκουσαν τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους, ενώ από την πλευρά τους, τους επεσήμαναν την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στις δηλώσεις του ο Αλ. Χαρίτσης παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ότι “ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είτε θα υπάρξει μια πολιτική ουσιαστικής ενίσχυσης των αγροτών είτε πολύ σύντομα φοβάμαι ότι στη χώρα μας θα πάψει να υπάρχει αγροτική παραγωγή. Και αυτό θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις και για το καταναλωτικό κοινό και για την ύπαιθρο στη χώρα μας. Η νέα ΚΑΠ, δυστυχώς, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την προοπτική της ελληνικής πρωτογενούς  παραγωγής. Εμείς μιλήσαμε εγκαίρως και καταθέσαμε και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναθεώρηση της ΚΑΠ, ώστε να στηριχθεί πραγματικά ο Ελληνας αγρότης”.

Εκτίμησε πως “δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ελληνική οικονομία, χωρίς στήριξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομές, χωρίς τη γεωργία, τη μεταποίηση και τη βιομηχανία” και πρόσθεσε: “Αν κάποιοι θεωρούν ότι μόνο με τις υπηρεσίες, με τον τριτογενή τομέα μπορεί να υπάρχει μέλλον για την ελληνική οικονομία πλανώνται πλάνην οικτρά. Για να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη στη χώρα, χρειαζόμαστε παραγωγή. Και γι’ αυτό εμείς στο πρόγραμμά μας βάζουμε πάρα πολύ ψηλά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα”.

Οσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο Αλ. Χαρίτσης, αφού δήλωσε περήφανος για το ψηφοδέλτιο που δημιούργησε η Νέα Αριστερά, σημείωσε ότι “θέλουμε η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί από ανθρώπους που μπορούν να δώσουν αυτή τη μάχη για τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας. Και είμαι βέβαιος ότι οι δικοί μας υποψήφιοι μπορούν να το κάνουν αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ολοι μαζί μπορούμε να δώσουμε έναν πολύ καλό αγώνα αξιοπρέπειας, περηφάνιας κι ελπίδας για την επόμενη μέρα”.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι “οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες για μια σειρά από λόγους. Γίνεται για πρώτη φορά κουβέντα στην Ευρώπη για πόλεμο. Εχουμε ήδη δύο πολέμους κι ετοιμάζονται για νέους. Αυξάνονται οι εξοπλισμοί, ενώ θα έπρεπε να ενισχύονται το κοιωνικό κράτος, η υγεία, η παιδεία σε όλη την Ε.Ε. Παίρνουν λεφτά από τους κοινωνικούς τομείς και τα ρίχνουν στα όπλα. Εχουμε την κλιματική κρίση που έχει ήδη χτυπήσει τη χώρα μας στον Εβρο και στη Θεσσαλία. Μίλησα εδώ με παραγωγούς και έχουν ήδη αισθανθεί τα αρνητικά αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης. Παρόλα αυτά η ηγεσία της Ε.Ε. δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών”.

Οσον αφορά το εσωτερικό μήνυμα των ευρωεκλογών στην πατρίδα μας, επεσήμανε ότι “στην Ελλάδα θα είναι και ένα μήνυμα για την ακρίβεια, το έγκλημα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη, τις υποκλοπές. Πρέπει να υπάρξει αυτό το μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής σε όλους τους τομείς. Από το γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές στις υποκλοπές μέχρι το γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας που είναι προτελευταία από πλευράς επιπέδου ζωής, εισοδημάτων κόστους στέγασης, είναι και πρώτη στις υποκλοπές. Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο έτσι”.

Γ.Σ.