Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 22:16

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην απεργία της Πρωτομαγιάς

 

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς αύριο Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, καλεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Για 138 χρόνια η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί τη μεγάλη γιορτή των ανθρώπων του μόχθου. Μνημονεύουμε με σεβασμό τα θύματα της εργοδοτικής βαρβαρότητας και των ‘νόμων της αγοράς’. Παίρνουμε παράδειγμα από τους ένδοξους ήρωες και τις ηρωίδες των εργατικών αγώνων. Τιμάμε το χθες, αγωνιζόμαστε για το σήμερα, οραματιζόμαστε το αύριο.

Φέτος η Πρωτομαγιά είναι ακόμα πιο επίκαιρη. Η φτώχεια έχει εκτοξευθεί. Τα νοικοκυριά στερούνται βασικά αγαθά. Η ακρίβεια απορροφά τα εισοδήματα. Σε αυτή την άνιση μάχη απέναντι σε μια σκληρή καθημερινότητα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να μετατρέψει ολόκληρο το κράτος, όχι σε σύμμαχο, αλλά σε αντίπαλο των πιο αδύναμων. Χαμηλοί μισθοί, μηδενικοί έλεγχοι, αντεργατικοί νόμοι, κατάρρευση του κράτους δικαίου, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών, επισφάλεια και ελάχιστο πλαίσιο προστασίας, εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργοδοτικών συμφερόντων, όλα με το θράσος του 41%. Έχουν κηρύξει πόλεμο στον κόσμο της εργασίας την ίδια ώρα που υπόσχονται ανάπτυξη και πλούτο... στην πραγματικότητα μόνο για μια χούφτα ολιγάρχες. Η ‘μάχη για την εργάσιμη ημέρα’ δεν είναι μια ιστορία του χθες. Ο νόμος 5053/23 του Άδωνι Γεωργιάδη φέρνει σταδιακά το τέλος του πενθήμερου, καθιερώνοντας εβδομαδιαία εργασία 48 ωρών. Οφείλουμε να σηκώσουμε το γάντι και να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και σε αυτή την επίθεση που εξαπολύει εναντίον τους η κυβέρνηση. Απαιτούμε δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη, για το έγκλημα στην Πύλο, για τα εργατικά ατυχήματα που διαρκώς αυξάνονται. Για ένα αύριο με ισότητα, κοινωνικά δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους. Ενωμένοι στους κοινωνικούς αγώνες θα διώξουμε αυτή την αδίστακτη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και θα χτίσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο”.