Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 21:32

Η πρώτη δημόσια συνάντηση Μητσοτάκη - Νίκα μετά το “άδειασμα”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Στην Αρκαδία θα βρεθεί αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινιάσει τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία από τον περασμένο Μάρτιο.
Πέρα από το ενδιαφέρον που έχει πάντα η επίσκεψη ενός πρωθυπουργού στην Πελοπόννησο, η συγκεκριμένη αποκτά και ένα επιπλέον πολιτικό ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη περίσταση στην οποία καλούνται να συνυπάρξουν δημοσίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά το άγαρμπο… άδειασμα του δεύτερου από τον πρώτο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και από την άλλη έχει ενδιαφέρον το πώς θα λειτουργήσει μία συνύπαρξη σε επίσημη εκδήλωση -και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υποδομής- του πρωθυπουργού με τον κ. Νίκα και τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό.
Αυτό πάντα με την προϋπόθεση ότι ο Παναγιώτης Νίκας θα είναι παρών στην εκδήλωση -όπως είναι και το πιθανότερο. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα το πιο ενδιαφέρον σημείο πέρα από τη γλώσσα του σώματος είναι όλα όσα θα ειπωθούν δημοσίως κατά τις επίσημες τοποθετήσεις και αν αυτά θα περιοριστούν καθαρά στο περιεχόμενο και τη χρησιμότητα του έργου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Πελοπόννησο ή εάν θα υπάρξουν και (παρα)πολιτικές προεκτάσεις.
Όπως και να έχει, η αυριανή πιθανότητα συνάντησης Μητσοτάκη - Νίκα στην Παλαιόχουνη δεν αποκλείεται να βγάλει… είδηση -και σίγουρα δεν θα είναι ίδια με αυτές που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια.